ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη μους:
 170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 κρόκοι
35γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ανθόνερο
80γρ. ζάχαρη
5 λουκούμια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο:
100γρ. σοκολάτα
150γρ. κρέμα γάλακτος
30γρ. μέλι

Για το σιρόπι:
150γρ. νερό
120γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. ανθόνερο

Έτοιμο παντεσπάνι με 3 δίσκους



Πως το κάνουμε:

Για τη μους:
Λιώνουμε τη σοκολάτα, χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.

Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την κρέμα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για δυο λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Στη βάση βάζουμε το παντεσπάνι και το βρέχουμε με 1/3 από το σιρόπι και απλώνουμε 1/3 από τη μους μας. Το αφήνουμε να παγώσει για μια ώρα και στη συνέχεια απλώνουμε το γλάσο από πάνω.

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Comments System