ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ!!!ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΩΣ ΑΤΥΧΕΣ


«Εξαιρετικά ατυχές περιστατικό» χαρακτηρίζει σε επίσημο έγγραφο την προκλητική και ιερόσυλη πράξη της Αλβανίας να μετατρέψει σε πασαρέλα χαμηλής ραπτικής δύο Ορθόδοξους Ναούς ο κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αντί να ενεργοποιήσει όλα τα διπλωματικά εργαλεία που έχει στην διάθεσή του για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα προκειμένου να αποτρέψει την εντεινόμενη αλβανική προκλητικότητα και να αναγκάσει την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να επιστρέψει ακόμα και Αγια λείψανα που έχει υφαρπάξει από τους Ελληνορθόδοξους Ναούς επιδίδεται σε άνευ προηγουμένου ενδοτικότητα.
Συγκεκριμένα, η απάντηση του υπουργού σε σχετικό ερώτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αποτελεί «μνημείο ευθυνοφοβίας» και διστακτικότητας, χαρακτηριστικά που είναι απαγορευτικά για το αξίωμα που κατέχει. Αντί ο ίδιος να προβεί σε αυστηρή καταδίκη των προκλητικών περιστατικών και να προστατέψει την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας επιλέγει να «κρυφτεί» πίσω από αυτή.
«Η πραγματοποίηση επίδειξης μόδας σε δύο Ιερούς Ναούς, εντός της ιστορικής Ακροπόλεως του Βερατίου στο Ελμπασάν, συνιστά ένα εξαιρετικά ατυχές περιστατικό, ενώ οι εν λόγω ενέργειες ευλόγως χαρακτηρίζονται ως πράξεις «ιεροσυλίας» από την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησιά της Αλβανίας» υποστηρίζει μεταξύ άλλων.
Πηγή: tilegrafima.gr
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Comments System